Engels onvoldoende

10 December 2015

Studentenvakbond LSVb heeft een (niet-representatieve) steekproef van 211 universiteitsstudenten genomen. Daarvan geeft zo’n zestig procent aan last te hebben van het slechte Engels van docenten. De bond ziet een mogelijk gevaar voor de kwaliteit van het onderwijs. Steeds meer masteropleidingen zijn namelijk alleen in het Engels te volgen. ‘Het aantal Engelstalige opleidingen groeit, maar het niveau van het Engels van de docenten groeit niet mee’, aldus het persbericht van de LSVb. Over hun eigen taalvaardigheid zijn de studenten dan weer wel te spreken: 93% vindt zijn of haar Engels voldoende om onderwijs mee te volgen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

10 December 2015

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

10 December 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

10 December 2015