Engels onvoldoende

10 December 2015

Studentenvakbond LSVb heeft een (niet-representatieve) steekproef van 211 universiteitsstudenten genomen. Daarvan geeft zo’n zestig procent aan last te hebben van het slechte Engels van docenten. De bond ziet een mogelijk gevaar voor de kwaliteit van het onderwijs. Steeds meer masteropleidingen zijn namelijk alleen in het Engels te volgen. ‘Het aantal Engelstalige opleidingen groeit, maar het niveau van het Engels van de docenten groeit niet mee’, aldus het persbericht van de LSVb. Over hun eigen taalvaardigheid zijn de studenten dan weer wel te spreken: 93% vindt zijn of haar Engels voldoende om onderwijs mee te volgen.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Drukte is dramatisch'

De meeste Leidse opleidingen kunnen de aanwas van studenten nog net opvangen, maar de …

10 December 2015