Beurzen

10 December 2015

Taalwetenschapper Elisabeth de Boer heeft een ERC Starting Grant gekregen, om haar onderzoek naar de verspreiding van het Japans uit te breiden. Die beurs is bedoeld voor recent gepromoveerde onderzoekers, en geven hen geld voor vijf jaar onderzoek, tot een maximum van anderhalf miljoen euro. Voordat de Japanse taal oprukte, spraken de mensen in Japan verschillende talen. De sporen daarvan zijn nog terug te zien in lokale dialecten. De Boer wil daarvan een stamboom maken. Psychologe Lorenza Colzato heeft met Spaanse en Duitse collega’s een miljoen euro gekregen uit een andere Europese pot, het Joint Program Initiative. Het team gaat kijken of bepaalde bacteriën of voedingssupplementen kunnen helpen bij het vertragen van de sociaal-cognitieve achteruitgang die optreedt bij het ouder worden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

10 December 2015

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

10 December 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

10 December 2015