Beurzen

10 December 2015

Taalwetenschapper Elisabeth de Boer heeft een ERC Starting Grant gekregen, om haar onderzoek naar de verspreiding van het Japans uit te breiden. Die beurs is bedoeld voor recent gepromoveerde onderzoekers, en geven hen geld voor vijf jaar onderzoek, tot een maximum van anderhalf miljoen euro. Voordat de Japanse taal oprukte, spraken de mensen in Japan verschillende talen. De sporen daarvan zijn nog terug te zien in lokale dialecten. De Boer wil daarvan een stamboom maken. Psychologe Lorenza Colzato heeft met Spaanse en Duitse collega’s een miljoen euro gekregen uit een andere Europese pot, het Joint Program Initiative. Het team gaat kijken of bepaalde bacteriën of voedingssupplementen kunnen helpen bij het vertragen van de sociaal-cognitieve achteruitgang die optreedt bij het ouder worden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

10 December 2015

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

10 December 2015