Hoogleraar Ere Polonus

2 December 2015

Hoogleraar Wim Willems is vorige week uitgeroepen tot Ere Polonus, op het Polonus-gala. Dat is een jaarlijks feest voor Poolse migranten en organisaties die in Nederland met hen te maken hebben. ‘Het is bedoeld om het beeld van Polen in Nederland te verbeteren, ook met de nadruk op integratie’, legt Willems uit. Willems schreef met Hanneke Verbeek de boeken Honderd jaar heimwee (2012), met verhalen van Poolse migranten, en Hier woonden wij (2015), over Poolse en Oekraïense Joden die tot de Tweede Wereldoorlog in Scheveningen woonden. Ook zijn studenten van de Campus Den Haag gingen aan de slag met Polen. Willems: ‘Zij zijn op zoek gegaan naar foto’s uit privéalbums en de achterliggende verhalen. Drie studenten hebben zo uiteindelijk bijgedragen met een hoofdstuk over gemengde huwelijken.’

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

2 December 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

2 December 2015