Boomklimverbod

14 Oktober 2015

De regels voor rondslingerende winkelwagens, hondenpoep, terrassen en horecasluitingstijden in de Leidse Algemene plaatselijke verordening (APV) uit 2009 krijgen een update. Vorige week donderdag vergaderde de gemeenteraad over de nieuwe APV 2015. Hier en daar gaat het om een herformulering, zoals bij het boomklimverbod. Uit artikel 2:45, Betreden van plantsoenen e.d., is in het concept-raadsvoorstel geschrapt dat het hangen aan, het klimmen in of het zich bevinden op ‘een voertuig, bouwwerk, heining of andere afsluiting’ verboden is, omdat dat eigenlijk ook al staat in artikel 2:47, Hinderlijk gedrag op openbare plaatsen. In een boom klimmen mag overigens volgens art. 2:45 nog altijd niet. Regels over alcohol worden aangepast aan de huidige wettige leeftijdsgrenzen. En er zijn ook wat nieuwe regels, bijvoorbeeld over het oplaten van ballonnen bij evenementen. Dat mag alleen nog als ze biologisch afbreekbaar zijn.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

14 Oktober 2015

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

14 Oktober 2015