15 miljoen voor LUMC

2 September 2015

Het Leids Universitair Medisch Centrum krijgt een subsidie van 15 miljoen euro vanuit het Horizon 2020-programma van de Europese Unie. Het geld is voor onderzoek naar farmacogenetica: persoonlijke medicatie die is afgestemd op het DNA van de patiënt. Deze kan de werking van medicijnen mogelijk verbeteren en bijwerkingen minimaliseren. Daarvoor dienen artsen en apothekers wel op de hoogte te zijn van het genotype van hun patiënten. In Leiden werden daarom de DNA-variaties van 200 patiënten in kaart gebracht, en later zullen nog 800 patiënten in het systeem worden opgenomen. Dankzij de subsidie kan het onderzoek nu worden uitgebreid naar zes andere Europese landen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

2 September 2015

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

2 September 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

2 September 2015