Masters vertraagd

23 April 2015

Masterstudenten weten hun opleiding vaak niet af te ronden in de tijd die ervoor staat. Dat blijkt uit cijfers van universiteitskoepel VSNU. Bij de eenjarige masteropleidingen haalt 30 procent van de Leidse studenten het diploma binnen de vastgestelde tijd. Bij de tweejarige masteropleidingen is dat 40 procent. Na een jaar uitloop is bij de een- en tweejarige masters een kleine 70 procent van de studenten afgestudeerd. De rendementen liggen iets onder het landelijk gemiddelde. Bij de eenjarige masteropleidingen haalt 37 procent het diploma binnen een jaar. Bij de tweejarige masters is dat 36 procent. Na een jaar uitloop is bij de een- en tweejarige masters 74 procent van de studenten afgestudeerd. Ongeveer 15 procent valt uit of doet nog langer over het afronden van de opleiding.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

23 April 2015