Fixus werkt

15 April 2015

Leiden heeft als enige universiteit nog een rechtenfaculteit met een numerus fixus. Volgens het rechtenbestuur lijkt het erop dat dat de juiste keuze is geweest.

‘Toen we merkten dat al onze collega-faculteiten de fixus gingen afschaffen, hebben we getwijfeld’, aldus rechtendecaan Rick Lawson. ‘Wellicht krijgen we te weinig studenten als we de fixus behouden. Maar loslaten betekent dat er mogelijk een tsunami van eerstejaars op ons afkomt. Wat betreft gebouw en staf kunnen we dat niet opvangen.’
Uiteindelijk viel de keuze op behoud van de fixus. ‘En als we kijken naar de vooraanmeldingen dan zien we dat de belangstelling niet afneemt. Het aantal aanmeldingen ligt rond het niveau van vorig jaar. We zijn dus nog steeds aantrekkelijk voor studenten. Het wordt nog wel spannend. Een deel van de studenten schrijft zich in voor meerdere studies. Het kan zijn dat zij alsnog kiezen voor een opleiding waar zij hun vooraanmelding direct kunnen verzilveren. En bij ons moeten ze nog even wachten.’ VB

Deel dit bericht:

Nieuws

'Drukte is dramatisch'

De meeste Leidse opleidingen kunnen de aanwas van studenten nog net opvangen, maar de …

15 April 2015