Eén Leidse Rubicon

15 April 2015

Ontwikkelingspsycholoog Margot Schel heeft een Rubiconfinanciering gekregen. Daarmee gaat ze aan het Karolinska Institute in Zweden onderzoek doen naar logische puzzels als voorspellers van wiskundevaardigheden bij kinderen. Met het Rubiconprogramma kunnen recent gepromoveerde wetenschappers onderzoekservaring opdoen in het buitenland. Wetenschapsfinancier NWO heeft nog zeventien andere wetenschappers beloond met de beurs. Schel was de enige van de Universiteit Leiden dit jaar. In januari promoveerde ze op een onderzoek naar zelfcontrole en hoe die vaardigheid zich ontwikkelt bij kinderen en adolescenten.

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

15 April 2015

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

15 April 2015