Hiep Hortus Hoera!

4 Februari 2015

De Leidse hortus botanicus, de oudste van Nederland, viert op 9 februari haar 425e verjaardag. De hortuswandeling die elke tweede zondag van de maand wordt georganiseerd, staat daarom op 8 februari in het teken van de geschiedenis van de Hortus.
Bezoekers ontvangen vanaf 10 februari een jubileumwandelboekje. Vijftien jaar na de oprichting kreeg de Universiteit Leiden in 1590 grond toegewezen om een tuin te bouwen voor geneeskundeonderwijs. Een reconstructie van die oorspronkelijke tuin is sinds 2009 naast de ingang van de huidige hortus te zien.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

4 Februari 2015

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

4 Februari 2015