DUWO gaat internationaal

12 November 2014

Studentenhuisvester DUWO heeft samen met Duitse collega International Campus AG een nieuw internationaal platform gelanceerd.

Network Cum Laude (NCL), zoals het nieuwe platform gaat heten, moet het voor Nederlandse studenten in het buitenland, en omgekeerd voor internationale studenten in Nederland, gemakkelijker maken om aan een kamer te komen.
Het platform beoogt internationale samenwerking tussen zowel studentenhuisvesters als universiteiten.
Volgens Roman Diehl van International Campus AG heeft het platform meer doelen dan het vereenvoudigen van de zoektocht naar een kamer in het buitenland. Zo zou het platform internationale studenten in contact kunnen brengen met potentiele werkgevers, aldus Diehl.
‘Voor ons is de belangrijkste reden voor deelname aan NCL echter dat het makkelijker wordt om tijdens je studie te verhuizen en om een fundament te leggen voor internationale samenwerking waar Nederlandse studenten in het buitenland en buitenlandse studenten in Nederland profijt van hebben’, zegt algemeen directeur van DUWO Jan Benschop.
Het platform bevindt zich nog in de opstartfase, concrete plannen zijn er nog niet gemaakt. Wel zijn de oprichters van het platform met diverse geïnteresseerde partijen in gesprek. PM

Deel dit bericht: