Archeologen vieren verhuizing

25 September 2014

Op vrijdag 26 september organiseren de Leidse archeologen een ambachtenmarkt, om hun nieuwe stek feestelijk te openen. De faculteit archeologie is deze zomer namelijk verhuisd naar het Van Steenisgebouw, op het Bio Science Park. Archeologie deelt dat gebouw met de instituten IBL (biologie) en CML (milieuwetenschappen). Het gebouw is vanwege de komst van archeologie afgelopen voorjaar nog verbouwd. Voor de eerste heipaal geslagen werd, hebben de archeologen een bouwoffer begraven, naar voorbeeld van wat ze zelf regelmatig aantreffen. Het ging om een aardewerken pot uit de late bronstijd, gevuld met materiaal dat het Leidse archeologiewerk typeert. Om de band met de stad te benadrukken, zat er ook haring en wittebrood in.

De oude locatie van archeologie, de Reuvensplaats naast het Lipsiusgebouw, wordt momenteel gebruikt door de faculteit geesteswetenschappen, onder meer voor wijsbegeerte. Op de markt, van 12.00 tot 16.00 uur bij het Van Steenisgebouw, kun je metaal gieten, wol vilten, vuursteen slaan en verschillende soorten skeletten leren onderscheiden. Er staat ook een bedoeïenentent en er zijn maaltijden, bereid in aardewerken potten, maar ook een byzantijns proeflaboratorium. De onderdelen representeren het gevarieerde onderzoek dat de faculteit wereldwijd doet.

Deel dit bericht:

Nieuws

Minister zat er flink naast

Dit jaar begonnen veel meer studenten aan een universitaire opleiding dan minister Van …

25 September 2014