Defensie zoekt studenten

5 September 2013

Het ministerie van Defensie wil meer reservisten en hoopt die te vinden door samen te werken met de universiteiten van Groningen en Leiden. Dit najaar start een proef waarbij kandidaten worden uitgenodigd voor een opleiding tot reserveofficier, nadat ze het vak Vrede en Veiligheid aan een van die universiteiten hebben gevolgd. ‘Deelnemers aan dit keuzevak blijken geïnteresseerd te zijn in een militaire carrière, zowel in beroepsdienst als in de rol van reservist’, schrijft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie in een brief aan de Tweede Kamer. De aspirant-reserveofficieren kunnen stage lopen bij operationele eenheden. Het plan is onderdeel van de oprichting van het projectbureau Reservisten.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

5 September 2013

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

5 September 2013