Langstudeerboete iets soepeler

18 April 2012

Wie binnen een maand na aanvang stopt met een studie en de rest van het collegejaar bij geen enkele onderwijsinstelling meer staat ingeschreven, verspilt niet meteen een heel jaar voor de langstudeerdersboete. Aanvankelijk zou dat wel het geval zijn, maar na Kamervragen besloot staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs de maatregel iets aan te passen. Anne-Wil Lucas (VVD), die de Kamervragen eerder deze maand had gesteld, liet weten verheugd te zijn over het snelle handelen van de staatssecretaris. Eerder dit jaar moest Zijlstra al een andere fout uit de langstudeerderswet erkennen, toen bleek dat zogenoemde premasterstudenten, die na het hbo willen doorstromen naar de universiteit, wel erg benadeeld werden. Samen met de VSNU gaat hij deze kwestie oplossen.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

18 April 2012

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

18 April 2012