Langstudeerboete iets soepeler

18 April 2012

Wie binnen een maand na aanvang stopt met een studie en de rest van het collegejaar bij geen enkele onderwijsinstelling meer staat ingeschreven, verspilt niet meteen een heel jaar voor de langstudeerdersboete. Aanvankelijk zou dat wel het geval zijn, maar na Kamervragen besloot staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs de maatregel iets aan te passen. Anne-Wil Lucas (VVD), die de Kamervragen eerder deze maand had gesteld, liet weten verheugd te zijn over het snelle handelen van de staatssecretaris. Eerder dit jaar moest Zijlstra al een andere fout uit de langstudeerderswet erkennen, toen bleek dat zogenoemde premasterstudenten, die na het hbo willen doorstromen naar de universiteit, wel erg benadeeld werden. Samen met de VSNU gaat hij deze kwestie oplossen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

18 April 2012

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

18 April 2012