KIA: ‘Onderwijs is verbeterd’

18 April 2012

De tweede voortgangsrapportage van de Kennis en Innovatieagenda (KIA) is binnen. Het doel van dit programma is om in 2020 bij de top vijf te horen op de Competitiveness Index van the World Economic Forum.

Nederland is nu zevende, na Zwitserland, Singapore, Zweden, finland, de VS, en Duitsland.
Op het gebied van onderwijs en onderzoek zijn er positieve berichten: het onderwijs verbeterd, mede door dalende aantallen uitvallers en meer toegekende diploma's. De Nederlandse onderzoekers worden geprezen voor hun goede resultaten, hun hoge volume van publicaties en de hoge impact van de artikelen. Wel valt het relatieve aantal onderzoekers in Nederland tegen bij de vijf koplopers. Het heikele punt zijn de teruglopende overheidsinvesteringen in onderwijs en onderzoek; hierin blijft Nederland achter bij de top 5.
Op het gebied van ondernemerschap is het goede nieuws dat steeds meer startende ondernemingen aan de slag gaan met nieuwe technologie. Wel mogen gevestigde bedrijven sneller opschakelen naar innovatieve technieken. CR

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

18 April 2012

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

18 April 2012