Toch geen monument

1 Februari 2012

De Van der Klaauwtoren in de Kaiserstraat wordt geen rijksmonument, heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed besloten. In die toren zat vroeger een gedeelte van de biologie-opleiding. Maar die zijn inmiddels in het Sylvius ondergebracht. De Universiteit Leiden wil het gebouw slopen, en er woningen voor in de plaats bouwen.
De Stichting Industrieel Erfgoed Leiden maakte echter bezwaar: volgens hen heeft de toren monumentale waarde. Eerder al oordeelde de gemeente Leiden dat dat wel meeviel, nu blijkt dat de Rijksdienst er ook zo over denkt. Wanneer de sloop gaat beginnen, is nog onbekend.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

1 Februari 2012

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

1 Februari 2012