Meeuwenoverlast

19 Oktober 2011

De gemeentes Leiden, Haarlem en Alkmaar hebben een brandbrief aan Den Haag gestuurd over meeuwen. De steden kampen met meeuwenoverlast, maar kunnen die niet goed bestrijden. In hun ogen komt dat deels doordat de meeuw een beschermde diersoort is. In de brief vragen de gemeentes het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om een uitzondering te maken op de Faunawet, die de bescherming van de vogels regelt. Het Leidse project waarbij meeuweneieren vervangen werden door fop-eieren – waarbij de Universiteit kort betrokken was – was ook mogelijk dankzij zo’n uitzondering. Ook als de uitzondering er niet komt, wil Leiden de komende jaren de meeuwenoverlast aan gaan pakken. Er komen meer ondergrondse vuilniscontainers in de binnenstad, en nieuwbouw moet ‘meeuwbestendig’ worden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

19 Oktober 2011

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

19 Oktober 2011