'Ik ben best een crowdpleaser'

Felicia Redelaar (21), informatica & economie

Foto Taco van der Eb

Huis: Vogelwijk, Den Haag
Kamer: 70 m2
Huur: 200 euro, voor gas, water en licht

Wat is hier gebeurd?
‘Mijn plafond is ingestort. Heel geleidelijk: eerst een barst, toen zakte het steeds verder door, daarna vielen er kleine steentjes naar beneden. En toen stortte alles omlaag.’

Gelukkig heb je nóg twee kamers.
‘Klopt. Ik woon hier met mijn moeder, maar heb deze etage voor mezelf. Eén van de kamers was van mijn zus, maar zij is allang het huis uit. Daar staan nu al mijn instrumenten. Het is een beetje een rommeltje nu, omdat ik alle meubels uit de woonkamer moest halen.’

Wat voor instrumenten heb je?
‘Heel veel elektrische, maar ook akoestische gitaren, een twaalfsnarige gitaar, producermateriaal, opnameapparatuur, een ukelele, synthesizers, een drumstel, een dj-tafel…. In de woonkamer staat een vleugel. Gitaar is voor mij echt het hoogtepunt. Ik speel het twaalf jaar, maar ik verveel me vaak als ik iets een tijd heb gedaan. Als ik twee jaar basgitaar heb gedaan, bijvoorbeeld, denk ik: ik ga iets anders doen. Bij PANN, een organisatie die straight-friendly gay-feesten geeft, ben ik eigenlijk vj, dus doe ik de visuals. Ik zou daar eigenlijk willen dj-en, dat doe ik op andere plekken ook. En daar ben ik beter in.’

Wat draai je dan?
‘Ik ben best een crowdpleaser. Als het dertigers zijn, draai ik 90’s en 00’s, of als het gabbers zijn draai ik house. En voor leeftijdsgenoten draai ik top 40. Eigenlijk hou ik daar niet zo van, maar ik wil geen dj zijn die alleen maar techno draait.’

Wilde je niet liever muziek studeren?
‘Mijn plan was om componist te worden. Dat is serieus, maar tenminste geen kantoorbaan. Ik wilde geen negen-tot-vijf-slaaf zijn, maar lekker in de natuur componeren. Instrumenten beheersen en muziek schrijven lukt me best aardig, maar ik weet niet of er geld in zit. En ik kan hier niet voor altijd blijven wonen.

‘Met informatica zijn er heel veel beroepsmogelijkheden, die ook wel goed verdienen. Toen ik begon, dacht ik: ik ga drie dagen werken, en de andere dagen lekker chillen. Maar ik vind de studie erg leuk, en die vijf dagen werken wil ik nu wel doen. Nu is mijn plan om lekker in de zon te gaan informatica-en.’

Je deed mee aan First Dates, hoe kwam je daar terecht?
‘Zij hebben mij gevonden. Mijn date, Kelly, had zich opgegeven, maar ze konden geen leuke match voor haar vinden. Via PANN kwamen ze bij mij terecht, en het leek mij leuk. Ik heb wel gemerkt dat ze je zo kunnen portretteren zoals zij zelf willen. Ik heb vier uur lang best wel normaal gedaan, maar er zaten drie slippertjes tussen, en precies die kwamen op tv. Gelukkig waren het niet al te domme dingen. Het kon erger.’

Kreeg je veel reacties?
‘Extreem veel! Mensen zeiden dat het er zo leuk uit zag, en dat ze dachten dat we zouden gaan trouwen. Maar dat is echt tv-magie. Ik heb een leuke avond gehad, maar alle stukken waar ik ongeïnteresseerd kijk, zijn eruit geknipt.

‘Ik dacht dat de stormvloed na twee dagen zou stoppen, maar ik krijg nog dagelijks berichtjes. Daar word ik nu wel een beetje gek van. Een anonieme afzender stuurde een roze muts op, in de vorm van een eenhoorn, en gedichtjes er bij. Het komt vast met de beste bedoelingen. Ik vond het niet heel erg, maar het is ergens toch ook wel eng.’

Anoushka Kloosterman

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Waarom leed leuk is

Lachen om andermans leed kan een belangrijke rol spelen in het versterken van …

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

English page