Nieuws
Geen Eftelingmuziek meer in fietsenkelder
De Eftelingmuziek in de grofvuilopslag en fietsenkelder van de Pelikaanhof om zwervers te weren, heeft slechts een paar dagen succes gehad. Een 'ongewenst persoon' heeft de speaker van de muur getrokken.
Sebastiaan van Loosbroek
donderdag 2 mei 2019

Dat schrijven de studentbeheerders op de Facebookpagina.

'Zoals jullie gemerkt hebben is het weer ouderwets stil in de kelder. Een ''ongewenst persoon'' vond de Eftelingmuziek zo irritant dat hij de box met grof geweld van de muur heeft getrokken. We werken aan een oplossing', aldus de beheerders op Facebook.

Het gebeurt regelmatig dat ‘ongewenste personen’ in de ondergrondse fietsenkelder van het studentencomplex aan de Pelikaanhof verblijven, vertelde studentbeheerder Sander Kisteman van het studentencomplex twee weken geleden aan Mare.

Daar bevindt zich namelijk ook de grofvuilopslag, waar studenten hun afgedankte bedden, matrassen en banken naartoe brengen en waar zwervers vervolgens op gaan liggen. Om hen te weren, werd sindsdien van elf uur 's avonds tot zes uur 's ochtends Carnaval Festival gedraaid.

Maar nu is het dus weer stil in de fietsenkelder. 'We zijn nu proberen het snoer van de box te repareren', vertelt Kisteman. 'Hopelijk kan de muziek dan weer snel aan en wordt het weer een feestje in de kelder.'