Nieuws
Brand in studentenhuis aan de Nieuwe Rijn
De brandweer heeft in de nacht van 21 september een brand geblust in een studentenhuis aan de Nieuwe Rijn. Een kamer is volledig uitgebrand.
Else van der Steeg
donderdag 26 september 2019

‘Om 01.07 kregen we een melding binnen. Een van de bewoners had de brand zelf opgemerkt’, vertelt brandweerman Peter Kessels. ‘De situatie was snel onder controle. Binnen een half uur gaf de officier van dienst al de melding “brand meester”.’

De brand was ontstaan aan de achterzijde van het studentenpand, op de begane grond. In totaal zijn er in het pand 24 kamers, waarvan tien bewoners thuis waren. Zij zijn allemaal veilig buiten gekomen. Er was wel rookvorming in het pand, waardoor de studenten ’s nachts niet thuis konden slapen. Zij hebben gelogeerd bij buren en vrienden.

In het pand bevindt zich een studentenhuis van Minerva, en een paar losse studio’s die dezelfde voordeur delen. De brand was ontstaan in een van de studio’s, die volledig is uitgebrand. De andere kamers hebben geen schade opgelopen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, het onderzoek loopt nog bij de politie.