'College luistert niet naar ons'

De studenten in de universiteitsraad willen graag de universitaire verkiezingen moderniseren, maar zijn ontevreden over de houding van het college van bestuur: ‘Het klopt gewoon niet.’

23 Maart 2017

'Geld leenstelsel kan ook naar onderzoek'

Gebruik het geld van het studievoorschot niet alleen voor onderwijs maar ook voor onderzoek, dat staat in een rapport over prestatiebekostiging in het hoger onderwijs. Studentenorganisaties zijn ‘verbijsterd’ en vinden dit ‘onacceptabel.’

23 Maart 2017

Regels huurtoeslag onveranderd

Huurders van onzelfstandige woningen in studentenhuizen die aangewezen zijn voor huurtoeslag, hebben daar nog steeds recht op als de persoonlijke situatie verder onveranderd is.

23 Maart 2017

Dissident mocht niet in fotoboek

Jang Jin-Sung, een prominente Noord-Koreaanse dissident en voormalig hofdichter van Kim Jong Il, wilde een bijdrage leveren aan een fotoboek over Noord-Korea, maar werd geweigerd.

23 Maart 2017

Zorgen over talenstudies

‘Studieverenigingen maken zich zorgen over het clusteren van talenstudies’, zei studentraadslid Mathijs Kuppen, in de vergadering met het geesteswetenschappenbestuur van deze maand.

23 Maart 2017

D66 de grootste in Leiden

D66 werd in Leiden het grootst. GroenLinks groeide het meest ten opzichte van 2012.

16 Maart 2017

Vier ton voor aanpak werkdruk

Het bestuur van Geesteswetenschappen heeft 394 duizend euro voor 2016-2017 beschikbaar gesteld om de werkdruk tegen te gaan.

16 Maart 2017

Verwarring over huurtoeslag

Huurders van DUWO hebben afgelopen week een beschikking van de Belastingdienst op de mat gekregen. In de brief staat dat ze de ontvangen huurtoeslag vanaf juli 2016 terug moeten betalen.

16 Maart 2017

Met spoed gezocht: sportfaciliteiten

De Faculty of Governance and Global Affairs in Den Haag is naarstig op zoek naar sportfaciliteiten voor studenten. Het heeft haast, liet het bestuur vorige week weten tijdens de faculteitsraadsvergadering.

16 Maart 2017

Ook op zondag gratis reizen

Het kabinet laat onderzoeken of het haalbaar is om studenten met een weekkaart ook gratis op zondag te laten reizen. Dat zou de druk op de maandagochtendspits wat moeten verlichten.

16 Maart 2017