Minister 'schrikt' van Minerva

Onderwijsminister Van Engels­hoven is ‘geschrokken’ van de berichtgeving over de misstanden bij studentenvereniging Minerva, maar ziet geen aanleiding om zelf toe te zien op een cultuur­verandering bij die vereniging en andere corpora waar excessen plaatsvinden.

15 November 2018

Werkgroepen Rechten bomvol

De werkcolleges bij Rechten zitten propvol. Dat komt vooral doordat het heel moeilijk is in te schatten hoeveel studenten zich uiteindelijk inschrijven voor werkgroepen. Zo kreeg rechtsfilosofie plots 200 studenten meer dan verwacht.

15 November 2018

Maak catering vega, tenzij...

De evenementcatering op de Universiteit Leiden moet niet meer standaard dierlijke, maar juist plantaardige producten bevatten. Dat wil een groepje onderzoekers en andere medewerkers.

15 November 2018

Te weinig kamers in Leiden

De Leidse kamermarkt is gespannen, aldus de jaarlijkse monitor van studentenhuisvestingskoepel Kences, die onlangs verscheen. De situatie is wel iets minder nijpend dan vorig jaar toen Leiden nog het stempel ‘zeer gespannen’ kreeg.

15 November 2018

Gezocht: stamceldonoren

Taalwetenschappers werven deze week stamceldonoren in de kantine van het Lipsius.

15 November 2018

File bij de rechtenbieb

De bibliotheek van de rechtenfaculteit heeft sinds een maand toegangspoortjes om scholieren buiten de deuren te houden. Het gevolg is wel dat het nu wel langer duurt om de bieb in te komen en ook om er weer uit te komen.

15 November 2018

'Collegetijden aanpassen aan OV-dienstregelingen'

CDA en D66 hebben een motie ingediend over het aanpassen van de collegetijden, om overvolle bussen en treinen te voorkomen. Zij willen graag dat er wordt gekeken of onderwijsinstellingen in andere steden, in navolging van Nijmegen, ook kunnen schuiven met hun tijden.

15 November 2018

Oppositie fel tegen renteverhoging

Het in september aangekondigde wetsvoorstel van onderwijsminister Van Engelshoven om de rente op studieleningen vanaf 2020 te verhogen, wordt door de oppositie stevig afgekeurd.

08 November 2018

Kamer steunt minister niet

Een meerderheid van de Tweede Kamer ziet niets in een nieuw voorstel van Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven om de bsa-norm aan te passen.

08 November 2018

Prijs voor bestrijden nepnieuws

Peter Burger, universitair docent Journalistiek, heeft van Stichting Skepsis de Piramidependelprijs gekregen voor zijn factchecker-werk.

08 November 2018

Schilderde Rembrandt Leidse prof?

Een man en een vrouw op twee late portretten van Rembrandt zouden weleens Leidse hoogleraar wiskunde en kunsthistoricus Frans van Schooten jr. (1615-1660) en zijn vrouw Margrieta Wijnants kunnen zijn.

08 November 2018

‘Grip krijgen op problemen’

Archeologie zoekt oplossingen voor problemen onder het personeel, maar wil ook meer grip op wat die problemen nou precies zijn.

08 November 2018

Koppel financiering niet aan impact

Omdat wetenschappelijk onderzoek voor een groot deel met publiek geld wordt betaald, wil de overheid ook graag weten wat de maatschappelijke impact is van al dit onderzoek. Maar hoe meet je dat?

08 November 2018