UB tijdens Pinksteren en Hemelvaartsdag open

Een aantal gebouwen van de universiteit is in 2019 tijdens Pinksteren en Hemelvaartsdag geopend. Het gaat om de UB, het Kamerlingh Onnesgebouw (KOG) van de Faculteit Rechten en studentencentrum Plexus.

18 December 2018

Raad stemt in met kwaliteitsafspraken

De kwaliteitsafspraken zijn na een lange discussie ingestemd door de universiteitsraad in de vergadering van vorige week. De raad sprak wel haar ongenoegen uit over het verloop van die instemming.

17 December 2018

Geen ombudsman, wel onderzoekscommissie

Het voorstel van de universiteitsraad om een ombudsman voor het personeel aan te stellen, is opnieuw door het college afgewezen. In plaats daarvan stelde het college een onderzoekscommissie voor in de vergadering van afgelopen maandag.

12 December 2018

Weer meer vrouwelijke hoogleraren

Leiden is niet meer de universiteit met het hoogste percentage vrouwelijke profs, blijkt uit het nieuwste overzicht.

12 December 2018

Hogere rente op studieschuld aangenomen

Eigenlijk was het vorige week al zeker, maar nu is het officieel: de rente op studieschulden gaat omhoog. Met een marginale meerderheid heeft de Tweede Kamer het voorstel vanmiddag aangenomen.

11 December 2018

'They don’t give a shit als er iets kapot is'

Een groot gat in het plafond, een ondergelopen keukenvloer en water dat uit de lampen loopt. 
De internationale studenten in een DUWO-pand aan de Oranjelaan in Oegstgeest zijn het zat. Het huis is in slechte staat, reparaties duren te lang, en ze betalen te veel huur.

06 December 2018

Universiteit in de min

De universiteit blijft de komende jaren groeien en het college van bestuur gaat wat meer financiële risico’s nemen om met name de werkdruk aan te pakken. Dat blijkt uit de begroting van de universiteit voor 2019-2022.

06 December 2018

Citatiekanonnen

Veertien Leidse hoogleraren behoren tot de meest geciteerde onderzoekers uit hun vakgebied.

06 December 2018

Buurt bang voor Minervanen

De gemeente Leiden heeft een vergunning verleend om van het pand Haagweg 47 een studentenhuis met 37 kamers te maken. Buurtbewoners verzetten zich hevig tegen deze plannen. ‘We zijn bang voor feesten aan de waterkant en vrezen verloedering.’

06 December 2018

Meedenken mocht niet, raden buitenspel gezet

Leden van faculteitsraden zijn verkeerd of onvolledig geïnformeerd over de kwaliteitsafspraken. Stukken kwamen soms te laat, of helemaal niet. De universiteitsraad is boos over deze gang van zaken en stemt voorlopig niet in met het plan over de kwaliteitsafspraken.

29 November 2018

Raad eist een ombudsman

De universiteitsraad doet opnieuw een poging om een ombudsman voor het personeel te krijgen. Het college van bestuur hield tot nu toe de komst van die functie steeds tegen.

29 November 2018

Evaluaties gaan op de schop

Wetenschappers worden nu vooral beoordeeld op hun onderzoek en de bladen waar ze dat in publiceren. Dat moet gaan veranderen.

29 November 2018