Mare Nummer 12     02 december 2010

12
Treurnis om salaris rector

Een motie van treurnis over het salaris van twee leden van het College van Bestuur werd vorige week woensdag unaniem aangenomen door de faculteitsraad Geesteswetenschappen.

De motie was een initiatief van raadslid Eep Francken. Vlak voor de sluiting van de vergadering deelde hij een kopietje rond. De tekst stelt dat de raad betreurt dat leden van het college van bestuur van onze universiteit voorkomen op de lijst van 60 onderwijsbestuurders die in 2009 meer hebben verdiend dan de norm volgens de Wet Openbaarmaking uit Publieke middelen gefinancierde Topinkomens (WOPT-norm), ook wel balkenendenorm genoemd. Die lijst werd 28 oktober gepubliceerd door de Algemene Onderwijsbond. ‘De daar genoemde bestuurderssalarissen schaden het aanzien van het Hoger Onderwijs en ook dat van onze Universiteit’, stelt de motie. ‘Ze tasten ook het vertrouwen aan dat de gewone medewerkers en de studenten in het CvB stellen, terwijl dit vertrouwen, juist in een tijd van bezuiniging, gevoed en onderhouden moet worden.’

Een motie van treurnis heeft geen juridische status. De universiteit vat het op als een ‘signaal’, zegt een woordvoerder. ‘Maar dit is een interne kwestie die wij niet via de media willen bespreken’.

AvV
Deel op Facebook

Tweet
Deel op Facebook