Studenten autoloos

18 Januari 2018

Drie procent van de Leidse studenten heeft een auto, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er zitten relatief grote verschillen tussen de universiteitssteden, volgens hun rapport: in koploper Rotterdam is acht procent van de studenten autobezitter. Gemiddeld heeft 59 procent van de studenten die in een studentenstad wonen een rijbewijs, en een op de twintig een auto. Bij studenten die niet in een universiteitsstad wonen is dat percentage 8,6. Het opvallendste verschil in het CBS-rapport is dat het autobezit van jongeren in de steden half zo hoog is als van jongeren op het platteland. Van de mensen tussen de 18 en 30 die in stedelijke gebieden wonen, heeft één op de vijf een auto.

Deel dit bericht:

Nieuws

Strijd tegen schurft

De GGD Hollands Midden (in Leiden) krijgt sinds twee jaar opvallend veel studenten met …

18 Januari 2018