Brief: Klachten

In het interview van Anoushka Kloosterman met Judi Mesman (‘Weg uit de slangenkuil’, Mare 14, 14 december 2017) staat dat ik meerdere klachten tegen Mesman indiende bij de Commissie Wetenschappelijke Integriteit die ongegrond bleken. De zaak die ik aan de commissie voorlegde, is daarmee incorrect weergegeven. Het oordeel van de commissie is dat collega Mesman, die bij vijf artikelen de auteursvolgorde zonder overleg in het laatste stadium veranderde, ‘niet professioneel en oncollegiaal’ heeft gehandeld. Omdat de commissie vond dat ik dat eerder had moeten opmerken (wat overigens niet mogelijk is als de auteursnamen van het voorblad van een manuscript afgehaald zijn) werd het oordeel ‘ongegrond’ gegeven.

Marian Bakermans-Kranenburg, hoogleraar pedagogiek

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Waarom leed leuk is

Lachen om andermans leed kan een belangrijke rol spelen in het versterken van …

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

English page