Samurai-maskers

SieboldhuisIn Japanmuseum Sieboldhuis is vanaf vrijdag de expositie ‘De gemaskerde krijger – het strijdtoneel van de samurai’ te zien, over de Japanse krijgerskaste. De samurai waren niet alleen krijgers, maar hielden zich ook bezig met kunstuitingen, waaronder de theatervorm no¯. Dat is terug te zien in hun helmen, die sterk lijken op no¯-maskers. Het merendeel van de maskers, helmen, harnassen en wapens die in de tentoonstelling te zien zijn, was nog niet eerder aan het publiek getoond.

7 December 2017
Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

7 December 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

7 December 2017