LISF-prijs

Foto: Leids Universiteits Fonds

16 November 2017

Geschiedenisstudente Marjolein van Pagee ontving op tien november de LISF-prijs voor haar onderzoek naar de verzetsleider Sutomo in Indonesië. Archeologe Matilda Sebire schreef de beste beursaanvraag, en kreeg van het LUF de Janneke Fruin-Helb Beurs vann 2250 euro. Ze gaat naar Turkije om onderzoek te doen naar kralen, die rond 1400 daar werden geproduceerd. De LISF-prijs is een onderscheiding van het Leids Universiteits Fonds, die jaarlijks LISF-beurzen geeft aan studenten die in het buitenland een onderzoeksproject willen doen, in ruil voor een verslag over hun ervaringen. Het beste verslag ontvangt de prijs van vijfhonderd euro, plus een vergoeding voor reis- en verblijfkosten naar een Cleveringabijeenkomst, waar de winnaar ook een voordracht geeft.

Deel dit bericht:

Nieuws