Brief: Kantine

We lazen de oproep in het opiniestuk van Niels van der Salm (‘Je moet ergens beginnen’, Mare 9, 9 november). Niels, bedankt voor je constructieve terugkoppeling. We pakken graag deze handschoen op. Jouw commentaar is immers terecht. We hadden inderdaad kunnen aansluiten bij veganistische trends en elke vorm van dierlijke producten uit ons assortiment kunnen schrappen. Maar, zoals jij ook al opmerkte, zit een groot deel van de restaurantgangers hier helemaal niet op te wachten.

Zij willen op de vrijdagmiddag de week afsluiten met een broodje kroket. Vinden ze gewoon lekker. ‘Maandag maar weer gezond’, denken ze, terwijl ze hun kroketje prakken en het bedekken met een likje mosterd. ‘Maandagavond ga ik dat vegetarische pastarecept dat in de Allerhande stond maken. Samen met Janneke. En léuk dat ze dat vindt!’ Full-time vegetariërs hoeven we niet te overtuigen van Pure: zij zien precies aan het groene vinkje wat er wel en niet in hun eetgewoonten past. Het zijn juist de mensen die jij ook noemt, die ‘al één dag bewust geen vlees meer eten’, die we willen verleiden tot het proberen van Pure-producten.

‘Chili sin carne + rice’ pronkt er groots onderaan de afzuigkap van het Wijnhaven- of Lipsius-restaurant. Daarnaast staat het icoontje voor vegetarische producten. ‘Zeg, heeft u ook chili

con carne?’, vraagt een professor op leeftijd, tevens notoir vleesliefhebber. De cateringmedewerkster geeft hem een geruststellende lach terwijl ze het bord stomende chili con carne op het dienblad zet. Verleiden is nu eenmaal beter dan verbieden.

Guan van Zoggel

Conceptbewaker PURE, Universitair Facilitair Bedrijf

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Onze man in Mekka

De Leidse islamoloog Christiaan Snouck Hurgronje, alias Abd al-Ghaffar, was rector …

Geleerde graffiti

Behalve muurgedichten telt Leiden ook muurformules, die Leidse natuurkunde …

Studentenleven

Nieuws

English page