Tentamen op zaterdag of vrijdagavond

9 November 2017

Op de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) worden tentamens steeds vaker in het weekend gepland. Universiteitsblad UK meldt dat nu vijf van de elf faculteiten tentamens op vrijdagavond en zaterdag afnemen. De faculteiten zeggen genoodzaakt te zijn om op deze manier te roosteren, omdat de tentamenhallen te weinig capaciteit zouden hebben.
Het is een grote ergernis van studenten, en binnen de universiteitsraad protesteerden de studentenfracties tegen de avond- en weekendroosters. Avonden en weekenden zijn nodig om rust te nemen in een 40-urige studieweek, zo vinden sommige fractieleden. Anderen zien het als een direct gevolg van een groter probleem, namelijk de explosieve groei van de universiteit.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

9 November 2017

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

9 November 2017