Chinacensuur

9 November 2017

Springer Nature, uitgever van vooraanstaande academische publicaties Nature en Scientific American, heeft op verzoek van de Chinese overheid artikelen op de Chinese website geblokkeerd. Het zijn meer dan duizend artikelen, die allemaal keywords bevatten met politiek gevoelige termen, zoals Tibet, Taiwan, Cultural Revolution en human rights. De overheid in Beijing wil dat alle publicaties in China zich houden aan de censuurwetten in het land, en dat de uitgevers zelf verantwoordelijk zijn voor het controleren van de inhoud van de publicaties. 

De uitgeverij reageerde dat het ‘verplicht is zich te houden aan lokale distributiewetten’, en dat het gaat om maar ‘één procent’ van alle content.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

9 November 2017

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

9 November 2017