Selectie werkt niet

26 Oktober 2017

Geneeskundestudenten die zijn geselecteerd presteren niet beter dan ingelote studenten. Tenminste in Groningen, Rotterdam en aan de Vrije Universiteit, want dat zijn de geneeskundestudies waar de Groningse promovenda Nienke Schripsema onderzoek naar deed. In eerste instantie doen de geselecteerden het beter, maar over de loop van de studie vlakt dat uit. Ook lijkt het erop dat bepaalde type studenten makkelijker door de selectie komen, met als risico dat vaak dezelfde types in de studie belanden. In februari kwam VU-promovenda Anouk Wouters al tot soortgelijke conclusies. Selectie aan de poort zou goed helpen bij het weren van ongemotiveerde studenten, maar die zijn bij de studie geneeskunde nou juist zeldzaam.

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

26 Oktober 2017

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

26 Oktober 2017