Leiden wil nalatenschap Jan Wolkers

26 Oktober 2017

Het nalatenschap van Jan Wolkers komt waarschijnlijk naar Leiden. De Lakenhal en de Universiteit Leiden willen het werk van de schrijver en kunstenaar kopen. De vrouw van Wolkers, Karina, zegt dat dit een wens was van Wolkers, omdat hij zijn kunstenaarsschap begon in Leiden. ‘Daarmee is de cirkel van zijn kunstenaarsleven voltooid.’ Het gaat om achttien beeldende werken, en daarnaast om brieven, foto’s, aantekeningen, dagboeken en aquarellen. De instellingen nemen een jaar de tijd om de financiering rond te krijgen. Een deel van het nalatenschap wordt een schenking, het aankoopbedrag van de rest is niet bekend gemaakt.

Lees ook het interview met Wolkers-biograaf Onno Blom: Naakt? Kom maar gekleed hoor.

Deel dit bericht:

Nieuws

Strijd tegen schurft

De GGD Hollands Midden (in Leiden) krijgt sinds twee jaar opvallend veel studenten met …

26 Oktober 2017