Column: Vloggen

Afgelopen week kreeg ik op Facebook een bericht van een oud-docent van de middelbare school. Zo’n bericht belandt dan automatisch in je message requests die je nooit checkt, dus ik kreeg ‘m eigenlijk twee weken geleden. Maar ik las het afgelopen week.

Of ik een filmpje wilde maken over wat ik leuk vond aan mijn tijd op de middelbare school, waarom ik juist voor die school had gekozen, wat ik daarna ben gaan doen.

In vlogstijl.

Ik weet dat het overgrote deel van Nederland inmiddels een beetje een zure smaak achterin de mond krijgt van vlogs. Daar hoor ik niet bij. Ik voel me te goed voor vrijwel elk programma dat wordt uitgezonden op commerciële zenders en het gros van het filmaanbod van de Pathé, maar je kunt me wakker maken voor ‘What I Eat In A Day + Cozy Fall Meal Prep + Whole Foods Haul Vlog 238’ en meer van zulks.

En of het een beetje vrolijk én catchy kon zijn. Ik vind mezelf van tijd tot tijd best wel vrolijk en catchy, dus stuurde ik terug dat ik het een leuk idee vond en dat ik er deze week nog voor ging zitten.

Achterin mijn kast lag nog zo’n smartphone-statief dat ik welgeteld twee keer had gebruikt in de drie jaar dat het in mijn bezit was. Die besloot ik op mijn nachtkastje te zetten zodat ik voor het filmpje lekker nonchalant op mijn bed kon gaan zitten. Kerstverlichting aan de muur, kop thee in één hand, als een geboren YouTuber.

Tot ik moest filmen.

Uiteindelijk deed ik bijna een uur over het opnemen van een filmpje dat maximaal veertig seconden duurde. Dan schreeuwde er een huisgenoot door, was ik weer vergeten in welk jaar ik mijn vwo-diploma had gehaald, was er meer onderkin dan gezicht in beeld, viel mijn smartphone uit of kukelde het statief van mijn nachtkastje.
Na dat uur was ik er nog steeds niet tevreden over, ‘maar de persoon die erover ging kon wel aardig knippen en plakken’, aldus de oud-docent.

Soit. Leuke ervaring, ik sla er een columnpje uit, maar er zijn dus mensen die dat fulltime doen hè. Mascha, Enzo, Milan, Bibi, Laura en Monica: chapeau.

Ik heb al moeite met één minuut en wil naderhand mijn smartphone inclusief statiefje vierendelen. Jullie ratelen moeiteloos dagelijks een half uur vol en laten jullie apparatuur (hopelijk) heel.

Dat was het voor vandaag! Like, abonneer en laat een reactie achter in de comments. Volg me op Instagram en Twitter, linkjes staan in de beschrijving. Als je op het belletje klikt, krijg je steeds een notificatie als ik een nieuwe video upload. Duimpjes omhoog en tot volgende keer!

Femke Blommaert studeert taalwetenschap.

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Het spookt hier!

Universitair docent Engels Evert Jan van Leeuwen geeft zaterdag tijdens de Halloween …

Studentenleven

Nieuws

English page

Rows about Ramadan

Uriya Shavit, an Israeli working for the University of Tel Aviv, studies Muslim …