Onduidelijkheid over leerstoel

5 Oktober 2017

De faculteit Sociale Wetenschappen krijgt een nieuwe leerstoel: the interdisciplinary study of societal challenges. Daar is per 1 september direct een hoogleraar op aangesteld: Judi Mesman, decaan van LUC.

‘Ongebruikelijk’, zegt personeelsraadslid Toin Duijx tijdens de faculteitsraadsvergadering van Sociale Wetenschappen afgelopen week. ‘Dat de hoogleraar en de leerstoel in dezelfde procedure worden ingesteld.’

Bestuurssecretaris Christiaan van de Griend zegt dat het gaat om een ‘korte procedure, waarin iemand op profiel is gezocht.’ Dat hoort bij het nieuwe leerstoelbeleid, meldt decaan Hanna Swaab. ‘Daarbij kijken we ook naar persoonlijke ontwikkeling.’

De stoel is interfacultair: tachtig procent in Den Haag, en twintig in Leiden. Wat er gaat gebeuren met de reguliere leerstoel, die nu is vrijgekomen, is niet duidelijk. Swaab: ‘We kijken naar de hele faculteit om te zien of het opgevuld moet worden. Het is niet zo dat daar automatisch een vacature voor komt.’ AK

Deel dit bericht:

Nieuws

Strijd tegen schurft

De GGD Hollands Midden (in Leiden) krijgt sinds twee jaar opvallend veel studenten met …

5 Oktober 2017