'Hoe zit het met vertrokken prof?'

5 Oktober 2017

De studenten in de faculteitsraad van Sociale Wetenschappen vragen om duidelijkheid over de situatie rondom Rien van IJzendoorn, de pedagogiekhoogleraar die in opspraak kwam en moest vertrekken, vanwege het verspreiden van een angstcultuur.

‘Studenten hebben er vragen over’, zegt pedagogiek-student Sophie Tönjann van studentenpartij ONS. ‘Ik vind dat daar wel meer communicatie over mag zijn.’

‘Bij het aandragen van dit soort punten is het goed om eerst te kijken of het niet een pedagogiekkwestie is’, reageert decaan Hanna Swaab.

Tönjann: ‘Ik denk niet dat het alleen een pedagogiek-kwestie is. Studenten van andere opleidingen willen het ook weten. Het is ook hun faculteit.’

Swaab: ‘We hebben met de vorige raad vaak gesproken over dit dossier. Daar willen we best gevolg aan geven, maar het heeft wel een lange voorgeschiedenis.’ Het thema arbeidsomstandigheden staat volgens Swaab ‘vaak op de agenda’. ‘Er komt nog een personeelsmonitor over’, zegt bestuurslid Rolf Oosterloo. ‘Maar we praten hier niet over personen, ongeacht wat er wel of niet in de media komt. Hier praten we over beleid.’

Van IJzendoorn verliet in juni het instituut. Uitgelekte rapporten beschreven dat hij, samen met twee collega’s, een ‘schrikbewind’ voerde op het instituut. Hij is officieel nog in dienst tot zijn pensioen, op 14 mei 2018. Tot die tijd neemt hij verlofdagen op. AK

Rectificatie

De oorspronkelijke versie van dit artikel had een feitelijk onjuiste kop: ‘Hoe zit het met ontslagen prof?’ 
Hoogleraar pedagogiek Rien van IJzendoorn is niet ontslagen: hij blijft formeel in dienst tot zijn pensioen (volgend jaar), maar neemt zijn vakantiedagen op. Hij blijft zijn promovendi begeleiden. 

 

Deel dit bericht:

Nieuws