Meeuwenoverlast

21 September 2017

Het aantal inwoners van de Leidse binnenstad dat veel overlast van meeuwen ervaart, is gehalveerd sinds de plaatsing van de ondergrondse containers in 2015. Dat blijkt uit de Stads- en Wijkenquête 2017, die door 2.500 Leidenaren is ingevuld. Voor de wijk Binnenstad-Noord daalde het percentage van 55 procent in 2015 naar 23 procent in 2017, en voor de wijk Binnenstad-Zuid, het gebied onder de Nieuwe Rijn, van 54 naar 24. Niet al die meeuwen hebben de stad overigens achter zich gelaten: in de wijken Bos- en Gasthuisdistrict, de Mors en in de Stevenshof is het aantal inwoners dat veel overlast ervaart juist toegenomen. Voor heel Leiden is het percentage gedaald van 34 naar 26 procent.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

21 September 2017

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

21 September 2017

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

21 September 2017