HoloLens-app af

14 September 2017

LUMC-studenten kunnen gebruik maken van augmented reality om alles te leren over het enkelgewricht. Anatomiedocent Beerend Hierck van het LUMC maakte samen met het Center for Innovation aan een app, waarmee een student via de HoloLens van Microsoft naar een hologram van een enkel en been kijkt, eromheen kan lopen en het onder meer kan laten bewegen. Hiermee is het makkelijker studenten iets te leren over complexe gewrichten, denkt Hierck. De app heet Dynamic Anatomy, en de makers streven ernaar dat dit jaar een gratis versie van de app beschikbaar komt in de MS HoloLens store. Ook kijken ze of de technologie verder kan worden uitgebreid, bij andere vakgebieden, of met meer lichaamsdelen.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

14 September 2017