Ebola

7 September 2017

Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft van de Europese Unie 1,7 miljoen euro subsidie gekregen voor het onderzoek van een ebola-vaccin. Het vaccin werd in Canada gemaakt, en met succes gebruikt bij de ebola-epidemie die zich in 2014 en 2015 door West-Afrika verspreidde en meer dan 11.000 mensen het leven kostte. De komende vijf jaar gaan LUMC-onderzoekers en partners de werking van het vaccin onderzoeken. Ook kijken ze wat de optimale dosis is, of het veilig is voor kinderen, en brengen ze de bijwerkingen in kaart.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

7 September 2017

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

7 September 2017