Ebola

7 September 2017

Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft van de Europese Unie 1,7 miljoen euro subsidie gekregen voor het onderzoek van een ebola-vaccin. Het vaccin werd in Canada gemaakt, en met succes gebruikt bij de ebola-epidemie die zich in 2014 en 2015 door West-Afrika verspreidde en meer dan 11.000 mensen het leven kostte. De komende vijf jaar gaan LUMC-onderzoekers en partners de werking van het vaccin onderzoeken. Ook kijken ze wat de optimale dosis is, of het veilig is voor kinderen, en brengen ze de bijwerkingen in kaart.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

7 September 2017

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

7 September 2017