Het Clubje: 'Liever geen ontgroening'

El Cid-groepje 260

Foto Suzanne Bolk

Mariëlle Kant (24, criminologie): ‘We zijn niet meer compleet, maar we hebben wel al iemand geadopteerd.’

Nina Lelieveld (17, geneeskunde): ‘Mijn eigen groepje viel uit elkaar, dus toen heb ik me hier aangesloten. Ik wilde bij een groepje waar ook iemand in zat die geneeskunde gaat studeren.’

Kisten van Herk (23, forensische orthopedagogiek): ‘Hier zitten alleen mensen die geneeskunde of Engels gaan doen. Ik ben al afgestudeerd, maar zolang ik nog even mentor kan zijn doe ik het. Mariëlle en ik kenden elkaar al via onze opleiding, en we zijn al eerder samen mentor geweest.’

Ellen Kemper (17, Engels): ‘Ik twijfel nog of ik bij een vereniging wil. Misschien wel bij kanovereniging Levitas, maar ik weet nog niet of ik daar zin in heb. Daar zijn geen verplichtingen, behalve dat je moet betalen. Misschien doe ik het volgend jaar, de verenigingen lopen niet weg.’

Hannah Monster (17): ‘Voor veel verenigingen moet je achttien zijn, dus daar weet ik nog niet zoveel van. Maar Njord sprak me wel aan. Daar zijn meer regeltjes.’

Anouk Boer (18, geneeskunde): ‘Dat geeft meer een corpsgevoel. Ik ga er ook bij, ik ben al gaan kijken. Het roeien ging alleen nog voor geen meter.’

Charlotte Driel (19, Engels): ‘Ik ga bij Asopos. Het leek me vooral leuk iets nieuws te proberen.’

David Mes (18, Engels): ‘Over Asopos heb ik ook nagedacht. Maar ik heb al roei-ervaring, dus als ik dan zes keer per week train blijf ik liever bij mijn eigen vereniging.’

Lelieveld: ‘Leiden is heel gezellig.’

Boer: ‘Net een klein Amsterdam. Toen ik wist dat ik naar Leiden zou komen heb ik meteen een kamer gezocht. En bij de eerste hospiteeravond heb ik er een gevonden. Er waren iets van twintig mensen.’

Beau Clement (18, geneeskunde): ‘Mijn beste vriendin en ik huren samen een appartement. Het hoeft alleen nog verbouwd te worden. Als het goed is komt het af vlak voor we beginnen met studeren.’

Maarten Weezenbeek (18, geneeskunde): ‘Ik woon nog een jaartje bij mijn ouders en ga elke dag fietsen vanuit Wassenaar.’

Sophie Guldemond (18, Engels): ‘Hiervoor zat ik in Rotterdam, en dat is veel onpersoonlijker dan Leiden, met al die nieuwbouw. Over Leiden hoorde ik dat er veel kakkers zijn, maar dat ben ik zelf ook wel een beetje. Ik ga niet bij een vereniging. Misschien volgend jaar. Ik zit niet zo te wachten op de ontgroening.’

Door Anoushka Kloosterman

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Aanduwen: zie regelen

Wie wil integreren in het studentenleven moet de taal kennen. Mare helpt je wegwijs te …

Wetenschap

Blowers blijven low

Wie blowt maakt niet alleen meer fouten, maar heeft dat ook nog eens minder goed in de …

Dit werkt wel

Wat er allemaal niet deugt aan ontgroeningen weten we nu wel. Maar kan een KMT niet juist …

Studentenleven

English page