Duur bestuur

22 Juni 2017

Veel studenten die een bestuursjaar doen, moeten gewoon collegegeld betalen. Veel universiteiten geven daarmee geen gehoor aan het amendement, dat vorig jaar door de Tweede Kamer werd aangenomen en waarmee studenten collegegeldvrij zouden kunnen besturen. Maar veel hogescholen en universiteiten hebben deze regeling niet ingesteld. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) roept daarom in een brief aan minister Bussemaker op tot actie. 87 procent van de bestuurders betaalt gewoon collegegeld, terwijl ze geen vakken volgen, zegt het ISO. Ze willen dat de Tweede Kamer afspraken maakt met hogescholen en universiteiten. Universiteiten zijn niet verplicht deel te nemen aan de regeling. Op de Universiteit Leiden kunnen studentbestuurders wel een beurs aanvragen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

22 Juni 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

22 Juni 2017