Fors meer aanmeldingen

11 Mei 2017

Volgens universiteitskoepel VSNU hebben maar liefst 81.800 aankomende studenten zich voor de deadline van 1 mei aangemeld voor een bachelor. Elf procent meer dan vorig jaar om deze tijd. Er komen vooral meer buitenlandse studenten (18 procent meer), maar ook het aantal Nederlandse aanmeldingen ligt hoger, namelijk acht procent. Dat getal van 81.800 betekent niet dat er ook precies zoveel studenten komen: de echte inschrijfcijfers worden pas in oktober duidelijk. Ook het huidige aantal studenten leidt nu al tot uit de voegen barstende collegezalen en klachten over werkdruk bij de docenten.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

11 Mei 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

11 Mei 2017