Hoger beroep opruier

4 Mei 2017

Bestuurskundestudent Shabir Burhani is ook in hoger beroep veroordeeld voor opruiing. Eerder kreeg hij 240 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf, dat wordt nu 180 uur en twee maanden voorwaardelijk. Onder de opruiende uitspraken viel onder meer zijn oproep ‘Moge Allah ze bestraffen en laten lijden’, waarbij hij duidde op onder meer de Leidse hoogleraar Afshin Ellian en islamcritica Ayaan Hirsi Ali. Als gevolg van de uitspraak kreeg Ellian extra beveiliging toegekend. De hoogleraar besloot vorig jaar aangifte te doen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

4 Mei 2017

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

4 Mei 2017