Hoger beroep opruier

4 Mei 2017

Bestuurskundestudent Shabir Burhani is ook in hoger beroep veroordeeld voor opruiing. Eerder kreeg hij 240 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf, dat wordt nu 180 uur en twee maanden voorwaardelijk. Onder de opruiende uitspraken viel onder meer zijn oproep ‘Moge Allah ze bestraffen en laten lijden’, waarbij hij duidde op onder meer de Leidse hoogleraar Afshin Ellian en islamcritica Ayaan Hirsi Ali. Als gevolg van de uitspraak kreeg Ellian extra beveiliging toegekend. De hoogleraar besloot vorig jaar aangifte te doen.

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

4 Mei 2017

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

4 Mei 2017