Bijeenkomst Open Science

4 Mei 2017

Alle wetenschappers in Nederland zijn uitgenodigd om mee te denken over het Nationaal Plan Open Science, tijdens een bijeenkomst op 29 mei op de TU Delft. Het snel en breed beschikbaar stellen van wetenschappelijke kennis staat al sinds 2013 op de agenda. In een Kamerbrief blikte Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, in januari al terug op de stappen die sindsdien gezet zijn, maar hij kondigde ook een plan voor de toekomst aan. De ambitie van Nederland is om honderd procent open access te publiceren in 2020. Op de bijeenkomst kunnen onderzoekers hun ideeën daarover laten horen, en bespreken wat er in de praktijk nodig is voor die ambitie.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

4 Mei 2017

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

4 Mei 2017