Bijeenkomst Open Science

4 Mei 2017

Alle wetenschappers in Nederland zijn uitgenodigd om mee te denken over het Nationaal Plan Open Science, tijdens een bijeenkomst op 29 mei op de TU Delft. Het snel en breed beschikbaar stellen van wetenschappelijke kennis staat al sinds 2013 op de agenda. In een Kamerbrief blikte Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, in januari al terug op de stappen die sindsdien gezet zijn, maar hij kondigde ook een plan voor de toekomst aan. De ambitie van Nederland is om honderd procent open access te publiceren in 2020. Op de bijeenkomst kunnen onderzoekers hun ideeën daarover laten horen, en bespreken wat er in de praktijk nodig is voor die ambitie.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

4 Mei 2017

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

4 Mei 2017