'Nieuwe site universiteit vertraagd'

Vincent Bongers
30 Maart 2017

De bouw van de nieuwe website van de universiteit is volgens schema afgerond, maar inhoud plaatsen gaat nog niet snel genoeg.

Dat werd vorige week duidelijk tijdens de universiteitsraad. ‘De deadline voor de techniek is gehaald, maar alleen het lukt de faculteiten niet om alle content om de site mee te vullen op tijd aan te leveren’, zei Maria Tiggelaar van studentenpartij LVS vorige week tijdens de universiteitsraadsvergadering. ‘Dat had voor een deel al gebeurd moeten zijn.’

De vertraging kwam aan het licht, toen de zogeheten ICT-kalender tijdens een commissievergadering van de raad werd besproken. Tiggelaar: ‘De vertraging komt niet door de ICT-afdeling van de universiteit. Al had de afdeling misschien beter kunnen communiceren met de faculteiten, zodat iedereen wist dat de deadline er aan zat te komen.’

‘De communicatieafdelingen van de faculteiten moeten de content zelf ook op orde hebben’, voegde Charlotte de Roon van promovendipartij PhDoc daar aan toe. ‘Dat blijkt nog niet het geval te zijn. Opvallend, omdat de planning er al twee jaar ligt.

‘Het is ook een hele opgave’, reageerde Jaap Willems van personeelspartij Universitair Belang. ‘Het gaat om duizenden pagina’s.’

‘Absoluut,’ zei Tiggelaar. ‘Maar het is net als bij studeren voor een tentamen. Daar moet je ook op tijd aan beginnen.’

Volgens universiteitswoordvoerder Caroline van Overbeeke loopt het project ‘op schema’. ‘Er zijn geen problemen gemeld en geen extra kosten gemaakt. Het vullen van de site duurt nog tot het einde van het jaar. Dat is niet iets dat je eventjes in een middag doet.’

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

30 Maart 2017

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

30 Maart 2017