'Ik wil herinneringen vastleggen'

Simone Both (23 jaar, pre-master Midden-Oosten studies)

Foto Marc de Haan

Huis: Vrijheidslaan
Kamer: 15 m2
Huur: 330 euro
Huisgenoten: 9

Hoe lang woon je hier al?

‘Sinds september. Hiervoor heb ik een bachelor geschiedenis in Nijmegen gedaan, maar ik wilde een master doen, die toch iets meer met de actualiteit van doen had. Ik heb nog getwijfeld over Noord-Amerika, maar koos toch Midden-Oostenstudies, vanwege de rijkere geschiedenis.

‘Van september tot januari had ik deze kamer al in onderhuur. Toen zag het er hier nog heel anders uit. Deze lichtblauwe muur was nog bruinroze en er hingen allerlei dingen aan de muur. Ik vond het eigenlijk niks. Sinds januari is het helemaal mijn eigen kamer.’

En zijn de muren leeg.

‘Iets ophangen schoot er na het verven eigenlijk bij in. Misschien wordt het een poster van Ierland, of een wereldkaart.’

Ben je zo’n wereldreiziger dan?

‘Ik heb een half jaar in Ierland gestudeerd en ik ga vaak mee op de reizen van mijn studievereniging. Zo ben ik mee geweest naar Sint-Petersburg met mijn Nijmeegse studievereniging. En met twaalf meiden van Midden-Oostenstudies ben ik naar Jordanië geweest. We hadden daar zelf een auto gehuurd en reden met keiharde Arabische hiphop uit de speakers door de steden.

‘Verder zijn we naar de historische stad Petra geweest en sliepen in de woestijn. Daar barbecueden we op de traditionele manier van de Bedoeïnen: onder de grond. Dan stoken ze een vuurtje in de grond, vervolgens leggen ze het eten erin en dekken ze het toe. Het was echt een heel toffe reis. En net zoals op al mijn reizen heb ik natuurlijk veel foto’s gemaakt.’

Doe je dat vaker?

‘Het is een hobby. In Nijmegen was ik vaak fotograaf bij feestjes of gala’s. Ik heb concerten gefotografeerd, maar daar had ik eigenlijk niet de juiste apparatuur voor.

‘Ik volg nu een cursus bij het LAK, waar ik weer heel andere kanten van fotografie leer kennen. Zo maken we nu bijvoorbeeld foto’s van architectuur, heel anders dan ik gewend ben. Ik ben ervoor naar de pier in Scheveningen gegaan. Die foto’s moeten we vanavond inleveren.

‘Voor de volgende keer staat er een stilleven op het programma. Toch vind ik het wel het leukst om foto’s van mijn reizen te maken. Dan zijn het echt herinneringen die je vastlegt.’

Marlies Rothoff

Deel dit bericht:

Voorpagina

Nep echt

Placebo’s krijgen een steeds positiever imago. Gold de ‘behaagpil’ …

Achtergrond

Wetenschap

De indiaan in ons

Scalperen en dierennamen: promovenda Cui Chen onderzocht boeken en films die wilden …

Populisme

Koen Vossen, politiek historicus en docent politicologie aan de Radboud Universiteit …

Studentenleven

Nieuws

Elsevier ligt dwars

Wetenschapsuitgever Elsevier probeert de overgang naar open access te remmen, concludeert …

Rubrieken

English page

The forbidden pictures

Publisher Evelyn de Regt went in search of photographers who managed to capture the real …

Animated thinkers

Japanese cartoons are full of philosophical problems, says Mari Nakamura. …