Vrouwendaglezing

23 Februari 2017

‘De boze vrouw: een zoektocht langs de kloof tussen de tevredenen en de misnoegden’, is de titel van de Annie Romein-Verschoorlezing, die dit jaar door Sheila Sitalsing gehouden wordt. Sitalsing is journalist en columnist voor de Volkskrant. De lezing is traditioneel op 8 maart, internationale vrouwendag, en begint om 19.30 in het Academiegebouw. Annie Romein-Verschoor (1895-1978) was een schrijver en publicist, die zich veel met de positie van vrouwen bezighield. In 1935 promoveerde ze in Leiden op een onderzoek naar Nederlandse romanschrijvers en in 1951 hield ze de diesrede, getiteld ‘Man en vrouw’.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

23 Februari 2017

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

23 Februari 2017