Vrouwendaglezing

23 Februari 2017

‘De boze vrouw: een zoektocht langs de kloof tussen de tevredenen en de misnoegden’, is de titel van de Annie Romein-Verschoorlezing, die dit jaar door Sheila Sitalsing gehouden wordt. Sitalsing is journalist en columnist voor de Volkskrant. De lezing is traditioneel op 8 maart, internationale vrouwendag, en begint om 19.30 in het Academiegebouw. Annie Romein-Verschoor (1895-1978) was een schrijver en publicist, die zich veel met de positie van vrouwen bezighield. In 1935 promoveerde ze in Leiden op een onderzoek naar Nederlandse romanschrijvers en in 1951 hield ze de diesrede, getiteld ‘Man en vrouw’.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

23 Februari 2017

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

23 Februari 2017

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

23 Februari 2017