Wetenschapsagenda

16 Februari 2017

Met een bedrag van 32 miljoen euro gaat wetenschapsfinancier NWO starten met de uitvoering van de Nationale Wetenschapsagenda. Het gaat om een zogenaamde startimpuls, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De Nationale Wetenschapsagenda bestaat uit 140 grote wetenschappelijke vragen, waarover heel Nederland mocht meedenken.

Van dat bedrag gaat vijf miljoen naar het plan van minister Bussemaker om meer vrouwelijke profs aan te stellen. Een universiteit die geld uit die pot wil, kan daarvoor vanaf april bij NWO terecht. Het geld is bedoeld als tegemoetkoming voor het hogere salaris dat een nieuwe hoogleraar krijgt, maar alleen voor de eerste vijf jaar. Daarna moeten universiteiten de nieuwe leerstoelen zelf gaan financieren.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

16 Februari 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

16 Februari 2017