Orkest repeteert op de wc

Eduardus Lee

Op donderdag 16 februari komt het Nederlands Studenten Orkest naar de Stadsgehoorzaal.

 Momenteel hebben de honderd leden, waaronder vijf Leidse studenten, zich nog even teruggetrokken in een hoeve in Oost-Brabant.

‘We zitten hier sinds 2 februari’, vertelt violist Anouk van der Geest (23, master clinical neuropsychology aan de Universiteit Leiden) tussen twee repetities door. ‘Komende zondag is ons eerste concert, hier in Someren.’ Daarna trekt het gezelschap het hele land door. ‘Als laatst spelen we in Amsterdam. Dan vertrekken we naar Londen voor nog een paar concerten’, vertelt violist Femke Hempel (21, psychologie). 

Op het programma staan Johann Strauss Jr., Toru Takemitsu en Gustav Mahler. Hempel: ‘Vooral Mahler kun je eindeloos finetunen. Omdat we hier zo veel oefenen, klinkt het heel snel heel goed.’ Intensief is het wel. ‘Hier en daar delen mensen wel massages aan elkaar uit, omdat ze last krijgen van hun schouders. We hebben ook yogalessen gehad.’

Van der Geest: ‘Over all klinkt het al prima, maar her en der moeten we nog flink bijschaven. Zonet oefende iedereen voor zich. De blazers samen; de rest zocht een eigen plekje om te repeteren. Van de slaapkamers tot op de wc. Ik zie alweer mensen richting de groepsrepetitie rennen, die nu gaat beginnen.’ MVW

Deel dit bericht:

Voorpagina

Ik. Moet. Winnen.

Rechtenstudent Lisa van der Geest won dit jaar de twee belangrijkste wedstrijden op …

Achtergrond

Zij tellen niet meer mee

Als kind ontvluchtte Oshank Hashemi Afghanistan. Nu doet hij onderzoek naar gastarbeiders …

Wetenschap

Doe-het-zelf-MRI

Onderzoekers uit Leiden en Delft bouwen een goedkope, low-tech MRI-scanner …

Studentenleven

Nieuws

'Hoor kind op school'

Wampie van Arkel is echtscheidingsadvocate. Ze geeft een workshop over Collaborative …

Rubrieken

071-527....Peilingen

Met de Peilingwijzer wordt de foutmarge van politieke peilingen wat verkleind. Maar het …

English page