Kamervragen: 'Tokio 2020 staat op mijn lijstje'

Junior Degen (23, Recht en Fiscaal Recht)

Huis: Bronkhorststraat

Kamer: 50 m2

Huur: 705 euro (excl.)

Huisgenoten: geen

Hoe lang woon je hier al?

‘Ik woon hier sinds deze zomer. Ik heb het appartement via een makelaar. Hij vond dat ik dit huis moest nemen. Het was eerst van de fysiotherapeut die hiernaast zit als optionele uitbreiding van zijn praktijk. Die was echter niet nodig, waardoor het vrij kwam te staan. Daardoor heb ik nu een fijne ruimte voor mezelf.’

Moest je veel klussen?

‘Voor ik erin kwam is alles nog geschilderd en gestuukt, waardoor ik zelf niet meer veel hoefde te doen. Hiervoor heb ik met twee vrienden in Haarlem gewoond. Zij deden, net als ik, aan judo. Ook allebei op een hoog niveau. Toen trainden we nog elke dag voor Europese en wereldkampioenschappen.’

Je judo-foto’s staan nog op de grond…

‘Klopt, ik heb nog geen tijd gehad om ze op te hangen. Na de zomer ben ik de KMT gaan lopen bij Minerva en daarna meteen doorgegaan met mijn studie. Ik weet ook niet zo goed of ik ze moet ophangen, en waar dan.’

Ben je gestopt met sporten?

‘Op dit moment doe ik ook niet meer zo veel als vroeger, er is hier niet echt een groep die op mijn niveau judoot. Dan zou het voor mij saai zijn, en voor de rest niet eerlijk. Maar iedere keer heen en weer reizen naar Papendal in Arnhem is ook zo’n gedoe. Als je even pech hebt duurt het zo’n drie uur voor je er bent, dan train je anderhalf uur en dan kun je weer terug.

‘Daarnaast krijg ik hier ook steeds meer verplichtingen met zowel mijn studie als mijn jaarclub bij Minerva. Tokio 2020 staat nog wel op mijn lijstje, maar op dit moment vind ik mijn studie ook erg belangrijk. Dat wil ik ook gewoon goed doen. Ik zie wel wat het gaat worden.’

Iets anders… Hoe kom je aan dat geweer?

‘Oh, die is van mijn opa geweest. Hij is onlangs overleden. Toen we spullen opruimden bij hem werd er gevraagd of ik ook iets wilde hebben. Ik heb toen de luchtbuks gepakt. Het is een mooi oud wapen met een houten embleem.’

Heb je nog meer wapens?

‘Ik heb ook het kapmes meegenomen, die ligt achter het Afrikaanse masker op de schoorsteenmantel en nog een dolk. Die zou best eens uit de Middeleeuwen kunnen komen. Ik vind het bijzonder om te hebben. ‘De kist uit Indonesië onder de tv is ook van hem. Die zat vol met negatieven. Mijn opa was fotograaf, vandaar. Hij fotografeerde vooral bruiloften en portretten. Hij had vroeger ook een donkere kamer in huis om ze te ontwikkelen. Dat is wel wat anders dan nu. Nu kun je foto’s gewoon op je computer zetten en doe je er een filter overheen.’

Door Marlies Rothoff

Deel dit bericht:

Voorpagina

Ik. Moet. Winnen.

Rechtenstudent Lisa van der Geest won dit jaar de twee belangrijkste wedstrijden op …

Achtergrond

Zij tellen niet meer mee

Als kind ontvluchtte Oshank Hashemi Afghanistan. Nu doet hij onderzoek naar gastarbeiders …

Wetenschap

Doe-het-zelf-MRI

Onderzoekers uit Leiden en Delft bouwen een goedkope, low-tech MRI-scanner …

Studentenleven

Nieuws

'Hoor kind op school'

Wampie van Arkel is echtscheidingsadvocate. Ze geeft een workshop over Collaborative …

Rubrieken

071-527....Peilingen

Met de Peilingwijzer wordt de foutmarge van politieke peilingen wat verkleind. Maar het …

English page