Dwangarbeiders

9 Februari 2017

SP-Kamerleden Sadet Karabulut en Harry van Bommel hebben schriftelijke vragen ingediend naar aanleiding van Leids onderzoek. Hoogleraar Koreastudies Remco Breuker liet zien dat er stelselmatig Noord-Koreaanse dwangarbeiders worden ingezet voor vies en gevaarlijk werk in Polen. Europese media, van The Telegraph tot Mare, berichtten erover. Zes maanden later, willen de SP’ers van de ministers van Sociale en Buitenlandse Zaken weten of Nederland hier geen vuile handen maakt. Zitten of zaten hier ook Noord-Koreaanse dwangarbeiders? En worden er bijvoorbeeld Nederlandse schepen onderhouden op die Poolse scheepswerven?

Deel dit bericht:

Nieuws

'Drukte is dramatisch'

De meeste Leidse opleidingen kunnen de aanwas van studenten nog net opvangen, maar de …

9 Februari 2017