Museumjaarkaarten

2 Februari 2017

De twintig vluchtelingen die meedoen aan het Voorbereidend Jaar Leiden krijgen van LSV Minerva een museumjaarkaart. De vereniging verhoogde de bierprijs tijdelijk met twintig procent om de kaarten te betalen. Woordvoerder Jochem Nielsen: ‘Nederlandse studenten, ook onze leden, vinden het heel normaal dat ze kunnen studeren. Het is daarom goed om te beseffen dat dit lang niet voor iedereen geldt’. Het voorbereidend jaar is een samenwerking tussen Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden, die vluchtelingen die hier willen studeren een soort ‘stoomcursus’ biedt. De deelnemers hebben in eigen land al een opleiding gedaan. Het programma is om verschillen in studievaardigheden te overbruggen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

2 Februari 2017

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

2 Februari 2017