Museumjaarkaarten

2 Februari 2017

De twintig vluchtelingen die meedoen aan het Voorbereidend Jaar Leiden krijgen van LSV Minerva een museumjaarkaart. De vereniging verhoogde de bierprijs tijdelijk met twintig procent om de kaarten te betalen. Woordvoerder Jochem Nielsen: ‘Nederlandse studenten, ook onze leden, vinden het heel normaal dat ze kunnen studeren. Het is daarom goed om te beseffen dat dit lang niet voor iedereen geldt’. Het voorbereidend jaar is een samenwerking tussen Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden, die vluchtelingen die hier willen studeren een soort ‘stoomcursus’ biedt. De deelnemers hebben in eigen land al een opleiding gedaan. Het programma is om verschillen in studievaardigheden te overbruggen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

2 Februari 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

2 Februari 2017