Magdalena Moons

19 Januari 2017

Er moet een Magdalena Moons-leerstoel komen aan de Universiteit Leiden, vinden een paar oud-bestuursleden van de Leidse 3 October Vereeniging. De hoogleraar op deze leerstoel zou zich bezig moeten houden met de Leidse stadsgeschiedenis. Magdalena Moons heeft volgens de overlevering een grote rol gespeeld bij het Leids Ontzet, door met een Spaanse legerofficier te trouwen zodat hij de stad niet zou aanvallen. Daardoor kon Leiden bevrijd worden. De financiering voor de leerstoel is nog niet rond. Sponsoren kunnen contact opnemen met de Stichting Leerstoel Magdalena Moons.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

19 Januari 2017

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

19 Januari 2017