Magdalena Moons

19 Januari 2017

Er moet een Magdalena Moons-leerstoel komen aan de Universiteit Leiden, vinden een paar oud-bestuursleden van de Leidse 3 October Vereeniging. De hoogleraar op deze leerstoel zou zich bezig moeten houden met de Leidse stadsgeschiedenis. Magdalena Moons heeft volgens de overlevering een grote rol gespeeld bij het Leids Ontzet, door met een Spaanse legerofficier te trouwen zodat hij de stad niet zou aanvallen. Daardoor kon Leiden bevrijd worden. De financiering voor de leerstoel is nog niet rond. Sponsoren kunnen contact opnemen met de Stichting Leerstoel Magdalena Moons.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

19 Januari 2017

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

19 Januari 2017