Magdalena Moons

19 Januari 2017

Er moet een Magdalena Moons-leerstoel komen aan de Universiteit Leiden, vinden een paar oud-bestuursleden van de Leidse 3 October Vereeniging. De hoogleraar op deze leerstoel zou zich bezig moeten houden met de Leidse stadsgeschiedenis. Magdalena Moons heeft volgens de overlevering een grote rol gespeeld bij het Leids Ontzet, door met een Spaanse legerofficier te trouwen zodat hij de stad niet zou aanvallen. Daardoor kon Leiden bevrijd worden. De financiering voor de leerstoel is nog niet rond. Sponsoren kunnen contact opnemen met de Stichting Leerstoel Magdalena Moons.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

19 Januari 2017

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

19 Januari 2017